Kulki orzechowe

Kulki orzechowe

Kolejne kulki wjechały ;)

Tym razem są tą kuleczki orzechowe na bazie amarantusa ekspandowanego.

Zachęcam dorobienia takich kuleczek z dziećmi, bo to fajna i pyszna zabawa.

Składniki:

(mój przepis)

 

 

150 g pasty orzechowej

80 g amarantusa ekspandowanego

80 g daktyli

 

 

Daktyle zalej wrzątkiem lub po prostu ciepłą woda i odstaw na 3-5 minut.

Odlej wodę i zblenduj daktyle, dodaj pastę i amarantus.

Dokładnie rękoma wymieszaj wszystko ze sobą i formuj kuleczki.

Od razu są gotowe do zjedzenia, jednak możesz wstawić je na kilka godzin do lodówki wtedy mają bardziej zwartą konsystencję.

Kuleczki co najmniej tydzień mogą być przechowywane w lodówce

(choć kto by tyle wytrzymał ;)

 

 

 

kulki mocy

bezglutenowe; amarantus; kulki mocy; pasta orzechowa; orzech; bez glutenu, bez cukru; dzieci; z dziećmi; dzieci w kuchniBezglutenowe, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz