Jajecznica z rukolą i czarnuszką

Jajecznica z rukolą i czarnuszką

Jajecznicę każdy zna.

Taka moja pyszna wariacja :)

Składniki:

(mój przepis)

 

2 jajka

25 ml wody

garść rukoli

kilka gałązek tymianku

szczypta czarnuszki

oliwa z oliwek / olej kokosowy do smażenia

 

 

Trzepaczką roztrzep jajka z wodą (możez dać trochę pieprzu bądź pieprzu ziołowego jeśli lubisz).

Na rozgrzanę oliwę / olej wrzuć rukolę i poczeja aż przywiędnie (chyba, że wrzucasz zwiędniętą ;) )

Przelej jajka i łopatką cały czas zgarniaj mase do środka i na boki aż sie zetnie.

 

Przełóż na talerz i posyp czarnuszką i listeczkami tymianku.

 

Ja zjadłam z waflami kukurydzianymi z ziarnami konopii siewnych i czarnym pieprzem.

 

 

 

jajecznica z rukolą i czarnuszką

jajecznica, czarnuszka, rukola, pieprz, oliwa z oliwek, olej kokosowy, śniadanieBezglutenowe, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz