Jaglane śniadanie w słoiku

Jaglane śniadanie w słoiku

Czwarty przepis z cyklu " Bezglutenowe śniadania".

Dziś proponuję Wam pyszne i bardzo zdrowe śniadanie!

Spirulina - duża zawartość białka, zwiększa wytwarzanie czerwonych krwinek, zawiera  żelazo, mangan, cynk, miedź i selen.

Składniki:

(mój przepis ; 2-3 porcje)

100 g kaszy jaglanej

2 banany

0,5 szklanki mleka ryżowego

1 łyżka karobu

1/2 łyżeczki spiruliny

180 g borówki amerykańskiej

3 łyżki prażonych pestek dyni

 

Kaszę jaglaną ugotuj.

Dodaj do niej banany, mleko i karob.

Zblenduj wszystko na gładką masę.

Odlej 4/5 szklanki masy.

Resztę rozłóż w 2-3 słoiki lub szklanki.

Wyłóż na każdą masę w słoiku po 60g borówki.

Masę w szklance zblenduj ze spiruliną i wyłóż ją na borówki.

Posyp pestkami dyni i zajadaj :)

 

śniadanie bezglutenowe

śnidanie bez glutenu

 

jaglane śniadanie

śniadanie w słoiku ub szklance

 

śniadanie, jaglanka, bezglutenowe, bez glutenu; spirulina, karob, jaglana kasza, pestki dyni; Bezglutenowe, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka