Gofry migdałowe, bezglutenowe, bez cukru

Gofry migdałowe, bezglutenowe, bez cukru

Drugi przepis z serii śniadania bezglutenowe.

To moja druga propozycja śniadaniowa, która na 100% przypadnie Wam do gustu. Gofry są fantastyczne, możecie zjeść je jak bułeczkę, czyli bez niczego, możecie zajdać z dżemem i owocami czy też bitą śmietaną, ale to także dobra wersja do tego aby schrupać je z boczuciem i pomidorkami ;)

To oczywiście tylko propozycje, które do tych gofrów się mnożą.

Jeśli zrobicie je dajcie znać koniecznie czy Wam smakowały i z czym je zjedliście:)

Składniki:

(mój przepis)

100 g mąki migdałowej

55 g mąki z amarantusa

20 g mąki ziemniaczanej

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

150 g jogurtu naturalnego

150 ml mleka (u mnie ryżowe)

3 jajka

puder z erytrytolu lub ksylitolu opcjonalnie

 

 

 

Suche składniki przesiej do miski i wymieszaj.

Oddziel żółtka od bałek.

Białka ubij, a żółtka zmiksuj z jogurtem i mlekiem.

Połącz ze sobą mokre i suche skadniki, na koniec dodaj ubite białka.

Wymieszaj do połączenia składników.

Nagrzej gofrownicę.

W zależności od tego ile Twoja gofrownica ma W, tyle będą się one piekły.

Moja gofrownica to 850W i zajmuje to około 10 minut.

 

 

 

gofry bezglutenowe migdalowe gofry bezglutenowe

bezglutenowe

Zostaw swój Komentarz