Z drugiej strony rynku - pyszny Białostocki Street Food

Z drugiej strony rynku - pyszny Białostocki Street Food

Postanowiłam poświęcić wpis temu lokalowi,

gdyż zauroczył mnie jedzeniem, miejscem i lokalizacją.

 

Mimo, że lokal nie jest bezglutenowy (przepraszam, ciąża się swoimi prawami rządzi! ;)

to nie mogłam sie oprzeć aby nie spróbować tego co mają w nowym lokalu w którym wypiekają swoje buły

(pierwszy ulubiony - niestety też glutenowy- to Roxy Burgers).

Lokal jest troszeczkę schowany na Legionowej,

jest malutki, ale z klimatem.

Pani kelnerka miła.

Ja zamówiłam żebra a mój Mąż szponder.

Do tego dostaliśmy chipsy z ziemniaków

(wypiekane w lokalu).

Dla mnie za mało doprawione ale smaczne.

 

Jeżeli chodzi o mięso i bułę to jestem zachwycona.

Mięso rozpływało się w ustach, sos barbecue słodko - ostry,

dla mnie idealny.

Dla tych, którzy boją się dodatku twarogu w tej kanapce,

nie mają powodu do obaw, nie jest on wyczuwalny w oczywisty sposób.

Bułka taka jaką chce się zjeść, mięciutka i lekko chrupiąca!

Dla mnie całość rewelacja - Mąż także zachwycony!

 

Porcje duże więc nie ma obaw wyjścia nie najedzonym

(dla nas porcje były ogromne)

 

Za całość 10/10.

 

 

 z drugiej strony rynku street food

 

z drugiej strony rynku street food

 

z drugiej strony rynku

 

z duriej strony rynku menu

 

 

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz