Wytrawne placuszki dyniowe

Wytrawne placuszki dyniowe

Po świętach proponuję Wam przepyszne placuszki dyniowe.

Są wytrawne i bezglutenowe.

Jeżeli wolisz dynię na słodko

to zapraszam TU po przepis

(daj 40g mąki ryżowej i otręby bezglutenowe owsiane)

 

Składniki:

(mój przepis)

250g puree dyni

300ml mleka ryżowego

płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

100g mąki ryżowej

50g mąki z ciecierzycy

jajko

1 posiekana papryczka chilli

2 łyżeczki słodkiej papryki w płatkach

olej kokosowy do smażenia

 

W misce wymieszaj / zmiksuj dynię, mąki (przesiane z proszkiem do pieczenia),

jajko,chilli, paprykę słodką i mleko.

Rozgrzej olej na patelni.

Nakładaj 1 - 2 łyżki na patelnię (na placek).

Smaż przez kilka chwil aż się zarumienią.

 

Placuszki są raczej mięciutkie.

 

 

podawaj z sałatą i / lub pomidorkami

 

wytrawne placuszki dyniowe

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz