Wegańska pasta marchewkowa

Wegańska pasta marchewkowa

Pasta, która najlepiej smakuje z oliwkami i koperkiem.

Wychodzi jej mały pojemnik sałatkowy i jest to bardzo wydajna ilość.

 

 

Składniki:

0,5 szklanki nasion słonecznika

(przed namoczeniem, potem będzie ich ok. 1/4 więcej)

kilka marchewek

(aby było mniej więcej pół na pół nasion po namoczeniu i masy marchewkowej)

nieco dobrego oleju, na przykład oliwy z oliwek

0,5 łyżeczki imbiru

można dodać nieco soku z cytryny 

sól

chilli

 

 

 

 

Nasiona słonecznika mocz przez kilka godzin.

Marchewki obierz, ugotuj i ostudź.

Wszystkie składniki razem zblenderować na gładką masę.

 

 

 

Przepis znaleziony na http://veggieola.blogspot.com

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz