Sałatka z selerem marynowanym

Sałatka z selerem marynowanym

Sałatka codzienna i od święta:)

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

 1 puszka kukurydzy

1 słoiczek selera marynowanego

1 puszka fasoli


1/3 kapusty pekińskiej, górnej części

ok 100 gram szynki/polędwicy domowej, można pominąć

ok 100 gram makaronu drobne muszelki

(u mnie tulipany)

1 cebulka

1 jabłko

3 korniszony

kilka łyżek majonezu
pieprz
musztarda do smaku

 

 

 

 


Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie al dente.

Warzywa z puszki opłucz i odcedź.

Seler opłucz wodą i bardzo dokładnie odcedź.

Kapustę poszatkuj drobno.

Jabłko,cebulę i korniszony pokrój w kosteczkę,

szynkę w większą kostkę lub paseczki.

Do całości dodaj kilka łyżek majonezu, dopraw pieprzem oraz musztardą.

Całość wymieszaj.

Gotowe!

Kuchnia,

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz