Pulpeciki z łososia z sałatką ogórkowo - żurawinową

Pulpeciki z łososia z sałatką ogórkowo - żurawinową

Przepyszna wersja łososia, dla mnie jedna z lepszych.

Równie dobre przepisy na łososia znajdziecie tu:

http://kobiecemysli.pl/index/losos-pieczony-w-zielonej-herbacie.html

http://kobiecemysli.pl/index/losos-w-sosie-sojowym-i-sosie-chilli-kasza-gryczana-z-warzywami.html

http://kobiecemysli.pl/index/zimowy-pstrag-lososiowy-z-camembertem.html

 

Przepis znalazłam w Shape z grudnia 2012 roku,

lekko zmodyfikowałam.

 

Składniki:

 

3 średnie szalotki

1 duży ogórek

pęczek koperku

sok z jednej cytryny

250g jogurtu naturalnego

pieprz

1/2 kg filetów z łososia bez skóry

3-4 łyżki mąki ryżowej

jajko

olej kokosowy

100g suszonej żurawiny

 

Szalotki i ogórek obierz i pokrój w plasterki.

Koperek posiekaj.

Jogurt wymieszaj z połową szalotek,

połową koperku i pieprzem.

Filety z łososia opłucz i osusz,

pokrój na kawałki i 2/3 ryby zmiksuj z pozostałą szalotką i sokiem z cytryny.

Dodaj jajko, mąkę, resztę łososia i koperku,

doprawiasz pieprzem i formujesz 12 kotlecików.

Na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym,

smaż kotleciki około 4-5 minut, z obu stron.

 

Wymieszaj ogórek z żurawiną i sosem jogurtowym.

 

Kuchnia, Strona Główna

6 komentarzy

Zostaw swój Komentarz

dziennik coachingowy