Pomidorowa ze szpinakiem i kurczakiem

Pomidorowa ze szpinakiem i kurczakiem

Ja dzień spędziłam na przygotowaniach do Wielkanocy,

 a Was zostawiam z pyszną pomidorowa, na chłodną majówkę w sam raz!

 

Pozdrawiam ciepło!

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

80g ugotowanej kaszy jaglanej

120g szpinaku

czerwona cebula

3 szklanki wody

680ml passaty pomidorowej (u mnie Łowicz)

pieczony/ grillowany filet z kurczaka, około 150 -200g

olej kokosowy

pieprz, curry

 

 

W garnku rozpuść olej kokosowy, wrzuć pokrojoną w piórka cebulę.

Smaż przez chwilę.

Dodaj szpianak i smaż aż zwiędnie.

Wlej wodę, zagotuj i dolej passatę.

Dodaj kaszę jaglaną i pokrojonego na małe kawałki kurczaka.

Dopraw pieprzem i curry.

 

 

 

Pomidorowa? Inaczej! Tak się teraz robi samo najlepsze!

Kuchnia, Strona Główna

3 komentarze

Zostaw swój Komentarz