Pomidorowa z ryżem, komosą ryżową i mozzarellą

Pomidorowa z ryżem, komosą ryżową i mozzarellą

Uwielbiam zupy, za smak, za konsystencję i za wielozadaniowość.

 

Dziś podzielę się z Wami moim przepisem na pomidorową.

 

 

Składniki na 3 - 4 porcje:

(mój przepis)

 

2 i 1/2 szklanki wody

680ml passaty pomidorowej (u mnie Łowicz)

150g mieszanki ryżu i komosy ryżowej (biała, czerwona i czarna)

100g kuleczek mozzarelli

pieprz i bazylia do smaku

 

 

 Wodę zagotuj, wrzuć ryż i komosę ryżową.

Gotuj około 10 - 12 minut.

Wlej passatę, zagotuj.

Dopraw do smaku pieprzem i bazylią, zupę przelej do miseczek

i wrzuć do nich po kilka kuleczek mozzarelli.

 

 

 

 

Pomidorowa? Inaczej! Tak się teraz robi samo najlepsze!

 

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz