Pesto z liści selera

Pesto z liści selera

Jak widzieliście na FB czy na Insta dostałąm bukiet warzy od siostry ciotecznej.

W tym seler w pięknymi liśćmi.

Robiąc pesto z natki pietruszki czy natki marchewki pomyślałam,

że z liści selera też się da.

Były dwa podejścia i to jest przepyszne!

 

Składniki:

(mój przepis)

 

30g liści selera

8 pomidorków suszonych w oleju z pestkami dyni

6 łyżek oleju z pomidorów suszonych

4 łyżki pestek dyni ze słoiczka pomidorów suszonych

2 garści prażonego słonecznika

3 łyżki wody

duża szczypta pieprzu

 

 

Liście selera umyj i osusz.

W misce umieść wszystkie składniki.

Zblenduj i gotowe!

Użyj do makaronu, kanapek czy sosów.

Przechowuj w lodówce max 7 dni.

 

Z podanych proporcji wychodzi słoiczek około 200ml.

 

pesto z liści selera

 

pesto z liści selera

Kuchnia, Strona Główna

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz