Pasztet z ogórków kiszonych, kaszy gryczanej, ryżu i kaszy jaglanej; bezglutenowy

Pasztet z ogórków kiszonych, kaszy gryczanej, ryżu i kaszy jaglanej; bezglutenowy

Jeżeli lubicie swojskie klimaty to ten pasztet jest w sam raz dla Was.

Przepełniony ogórkami kiszonymi z posmakiem kaszy gryczanej sprawdzi się na kanapkę lub jako zakąska do mocniejszych akoholi ;)

 Składniki;

(mój przepis)

 

8 raczej małych ogórków kiszonych, startych na małych oczkach

100g ryżu

100g kaszy gryczanej palonej, 100g kaszy jaglanej

jajko

100ml oleju rzepakowego

1 łyżeczka słodkiej papryki

1/2 łyżeczki kurkumy

1/3 łyżeczki pieprzu

Kasze i ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu (możesz nawet rozgotować),

gdy one troszeczkę przestygną połącz je w misce z jajkiem, olejem, i przyprawami.

Zblenduj na gładką masę.

Dodaj starte ogórki kiszone i wymieszaj.

Przełóż do blaszki o wymiarach około 31cm x 11cm.

Piecz w 190 oC przez 50-60 minut.

Po wystudzeniu wyjmij z blaszki i przechowuj w lodówce.

 

 

pasztet bezglutenowy

bezglutenowy pasztet, pasztet warzywny, pasztet z kaszy, pasztet do wódki; zakąska; Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

dziennik coachingowy