Najszybsze, pikantne spaghetti

Najszybsze, pikantne spaghetti

W te zimne dni to taki makaron to skarb!

Szybki, pikantny, serowy i niezastąpiony.

 

Składniki:

 

250g makaronu bezglutenowego typu spaghetti

1 papryczka chilli

posiekana natka pietruszki,ilość według uznania

100 ml oliwy z oliwek

tarty parmezan do posypania

pieprz

 

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Papryczkę chilli czosnek oraz natkę pietruszki posiekaj drobno.

Gdy makaron się ugotuje, wlej oliwę na patelnię,

dorzuć czosnek i chilli i dosłownie smaż 1-2 minuty

(nie za długo aby czosnek się nie przypalił).

Wyłącz palnik.

  Do sosu z oliwy dodaj makaron

i wsyp natkę pietruszki.

Wszystko wymieszaj.

Nakładaj makaron do talerzy

i na koniec posyp do pieprzem i tartym parmezanem.

 

 

Przepis podpatrzony u Ani

 

 spaghetti

 

spaghetti

 

spaghetti

Kuchnia, Strona Główna

4 komentarze

Zostaw swój Komentarz