Migdałowe brownie z malinami - bezglutenowe

Migdałowe brownie z malinami - bezglutenowe

Jaglany detoks za mną!

Czas zjeść coś innego niż kaszę jaglaną!

Zapraszam Was na przepyszne brownie!

 

Składniki:

(inspirowałam się przepisem Doroty)

 

240g gorzkiej czekolady

100g oleju kokosowego lub masła

3 duże jajka

120 -150g ksylitolu
(zależy od tego ja słodkie lubicie)

80g zmielonych migdałów

30g mąki ryżowej

250g malin, świeżych

 


Niech wszystkie składniki będą w temperaturze pokojowej.

W garnuszku roztop olej kokosowy lub masło.

Dodaj połamaną na kawałki czekoladę, wymieszaj i odstaw na dłuższą chwilę.

Po tym czasie wymieszaj do powstania gładkiego sosu czekoladowego.

W naczyniu lekko roztrzep jajka z ksylitolem.

Dodaj sos czekoladowy i wymieszaj.

Dodać zmielone migdały, przesianą mąkę ryżową i wymieszaj do połączenia.

Formę o wymiarach 28 x 18 cm wysmaruj olejem kokosowym 

i wyłóż papierem do pieczenia.

Przelej do niej masę brownie, wyrównaj.

W ciasto delikatnie powkładaj maliny, lekko zanurzając je w masie.

Piecz w temperaturze 160ºC przez około 40 minut (nie dłużej).

Wyjmij i wystudż.

 

 

 

brownie malinowe bezglutenowe 

Kuchnia, Strona Główna

5 komentarzy

Zostaw swój Komentarz

dziennik coachingowy