Koktajl z sokiem z kiszonej kapusty

Koktajl z sokiem z kiszonej kapusty

Byłam oczarowana tym koktajlem, gdyz zobaczyłam go u Doroty.

Musiałam więc spróbować.

Dzięki gruszce smak kiszonej kapusty nie jest za bardzo wyczuwalny

i dodatkowo trzeba pamiętać,

że sok z kiszonej kapusty jest bogaty w witaminy B, C i E oraz jest cennym żródłem błonnika.

 

Koktajl wart przygotowania, bo jest zwyczajnie smaczny.

 

Składniki na dwie duże porcje:

 

 

2 gruszki

banan

około 15 łyżek soku z kapusty kiszonej
(drugi raz dałam 1/3 szklanki i też było ok )

2 łyżeczki miodu

2 łyżeczki siemienia lnianego

szklanka wody
(więcej jeżeli uważasz, że koktajl jest za rzadki)

 

 

Obrane owoce zmiksuj na gładko z resztą składników.

 

 koktajl z sokiem z kiszonej kapusty

Kuchnia, Strona Główna

3 komentarze

Zostaw swój Komentarz