Ciasto marchewkowe z kokosem i kawą - bezglutenowe

Ciasto marchewkowe z kokosem i kawą - bezglutenowe

Ciasto, które najpyszniejsze jest na ciepło,

potem przepyszne z serkiem homogenizowanym lub podobnym a potem

gdyż jest bardzooo kruche jest cudnym towarzyszem do kawy czy herbaty.

 

Składniki:

(mój przepis)

 

 

2 starte duże marchewki (małe oczka)

szklanka mąki ryżowej

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej

3 czubate łyżki jogurtu naturalnego

130g rozpuszczonego i ostudzonego masła

3 duże jajka

1/2 szklanki ksylitolu

2 łyżki kawy rozpuszczalnej (3w1 też się nada)

2 płaskie łyżki wiórków kokosowych

2 łyżeczki cynamonu

2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

 

 

 

 

Jajka zmiksuj z ksylitolem, dodaj masło i powoli dodawaj przesiane mąki + proszek do pieczenia.

Cały czas miksuj dodając resztę składników: marchewkę, cynamon i kawę rozpuczalną.

Masę przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia

i piecz w 190oC przez 50-60 minut / do suchego patyczka.

 

ciasto marchewkowe bezglutenowe

 

 

Kuchnia, Strona Główna

4 komentarze

Zostaw swój Komentarz

dziennik coachingowy