Bezglutenowe naleśniki (placuszki)

Bezglutenowe naleśniki (placuszki)

Bezglutenowe naleśniki (placuszki) to przepis, który znalazłam na opakowaniu

mąki kokosowej, którą dostałam z Olejowego Raju.

Bardzo przypadły mi do gustu szczególnie,

że odstawiam gluten z powodów zdrowotnych.

 

 

Składniki na 8-10 placuszków:

 

2 bardzo dojrzałe banany

3 jajka

2 łyżki mąki kokosowej

1/2 łyżeczki cynamonu

olej kokosowy do smażenia

 

 

Banany rozgnieć i wymieszaj z jajkami, na przykład za pomocą widelca.

Dodaj pozostałe składniki i odstaw na 5 minut.

Formuj małe nalesniki i smaż na małym ogniu.

 

Podwaj z czym tylko lubisz naleśniki.

U mnie domowej roboty porzeczkowy dżem

i twarożek z borówkami.

 

 

bezglutenowe naleśniki

 

Kuchnia, Strona Główna

1 komentarz

Zostaw swój Komentarz