facebook
Kontakt

Mail: moje@kobiecemysli.pl

 

Krokiety z pieczarkami i papryką.

Na drugie piątkowe danie wybrałam krokiety.

Są przepyszne z sosem pieczarkowym.

 

 

Naleśniki:

430 ml mleka

mąka - pełny pół litrowy kubek

3 jajka

olej

 

 

Farsz:

500g pieczarek

1 duża cebula

1 papryka

 

Do obtaczania:

jajko

bułka tarta

 

Zmiksuj wszystkie składniki na ciasto i usmaż naleśniki.

 

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Paprykę i pieczarki umyj i pokrój w kosteczkę.

Wszystko razem podsmaż na patelni, dodaj pół szklanki wody.

Odsącz farsz i nakładaj go po czybatej łyżce na każdy z naleśników.

Zwiń naleśniki, obtocz każdy z nich w jajku a potem w  bułce tartej.

(możesz też obsmażyć naleśniki bez jajka i bułki tartej,

będą lżejsze)

Smaż z obu stron do zarumienienia.

 

Podawaj z sosem pieczarkowym.

 

 *nowe zdjęcie

(27.01.15)

  • autor: bzz - (05-06-2011 19:12)
    po co te pol szklany wody? Odpowiedź
  • autor: KobieceMysli - (06-06-2011 23:50)
    Aby warzywa się dobrze udusiły. Odpowiedź
  • autor: Aleksandra - Cooking Monster - (20-08-2016 13:15:52)
    Bardzo lubię krokiety, sama też ostatnio robiłam te z farszem pieczarkowym - Są niezastąpione :) Odpowiedź
  • Dodaj Komentarz




Szukaj

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

blogi kulinarne

12