Woda ma szerokie zastosowanie w gospodarstwach domowych. Dzięki niej robimy pranie czy myjemy naczynia. W domu również możemy wytwarzać kwaśną wodę, która ma wiele zalet. W poniższym tekście prezentujemy zastosowanie wody kwaśnej oraz jakie właściwości ma taka woda z domowego jonizatora. Zapraszamy!
Woda kwaśna – zastosowanie
Czym jest kwaśna woda? To woda, która charakteryzuje się pH 6,5 lub niższym. Kwaśny odczyn wskazuje na właściwości utleniające. Dlatego taka woda pochodząca z jonizatorów jest szeroko wykorzystywana do leczenia wszelkich ran oraz obrzęków. Jonizator można kupić w sklepach stacjonarnych oraz internetowych tj. Media Sklep.
Z uwagi na światową działalność przemysłową, wody dostępne na naszej planecie są zakwaszane. Dzieje się tak za sprawą emitowanych zanieczyszczeń, substancji chemicznych oraz gazów cieplarnianych. Tym samym możemy wysunąć śmiałe twierdzenie, że każdy z nas przyczynia się do zakwaszania rzek, jezior i oceanów. Bardzo często słyszy się, że kwaśne deszcze są bardzo szkodliwe dla ludzkiego organizmu. Takie deszcze mają odczyn bardzo niski tj. 4,5 pH.
Jednakże woda kwaśna wytwarzana specjalnie w jonizatorach ma zupełnie inne działanie. Taka woda ma właściwości pielęgnacyjne i oczyszczające. Warto jednak pamiętać, że woda z jonizatora ma zupełnie inny skład niż deszcz.
Woda kwaśna – właściwości wody pochodzącej z jonizatora
Do zrobienia wody kwaśnej w naszym domu wystarczy zakupiony jonizator np. z Media Sklep. W takim sklepie są dostępne jonizatory przepływowe oraz naczyniowe. Jak powstaje taka woda? Zazwyczaj osoby chcące mieć dostęp do wody kwaśnej jonizują ją zgodnie ze swoimi potrzebami, wykorzystując tym samym naturalne właściwości. Warto też dodać, że jonizacja jest procesem całkowicie odwracalnym.
Utworzona kwaśna woda z jonizatora traci swoje właściwości po 24 h. Aby utrzymać jak najdłużej jej właściwości, należy ją odpowiednio przechowywać. Dzięki temu wytworzone właściwości oksydacyjne zostaną zachowane na dłużej.