Racuchy jogurtowe z borówką

Racuchy jogurtowe z borówką

Kolejny chłodny poranek za nami.

I smaczniutkie racuszki przed Wami jeżeli tylko zdecydujecie się

zjeść śniadanie wg poniższego przepisu :)

 

Składniki:

(mój przepis)

 

1 szklanka mąki z ciecierzycy

1/2 szklanki mąki ryżowej

360g jogurtu roślinnego

3 jajka

1 łyżka ksylitolu

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

200g borówki amerykańskiej

olej kokosowy do smażenia

 

Ksylitol zmiksuj z jajkami.

Dodaj jogurt i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.Zmiksuj.

Borówkę wmieszaj w masę.

Na rozgrzany olej wykładaj po dwie łyżki masy i smaż po dwóch stronach.

UWAGA: Borówka po obróbce jest bardzooo gorąca!

 

 

racuszki jogurtowe z borówką

Bezglutenowe, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz