Kotlety z amarantusa, komosy ryżowej i warzyw

Kotlety z amarantusa, komosy ryżowej i warzyw

W Białymstoku było wczoraj  17 stopni, więc chętnie przyrządzaniłam ciepły posiłek.

Dziś proponuję Wam kotlety z amarantusa, komosy ryżowej i warzyw.

Możecie zjeśc je z fasolą, ogórkiem i pomidorkami cherry, owinąć w sałatę z ulubionym sosem lub włożyć do bułki.ile głów tyle pomysłow.

Myślę, że te kotlety to też swietna forma przemycania dobrych rzeczy,

jeżeli chodzi o dzieci lub Mężów nie lubiących szpinaku, kasz czy natki pietruszki.

Ja na szczęście jeszcze tego problemu nie mam, ale kotlety cała nasza trójka pokochała.

Są naprawdę świetne!

 

Składniki:

(mój przepis)

1/2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej

1/2 szklanki amarantusa

1 duży, ugotowany batat

2 jaja

1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych

2 garści szpinaku
(najlepiej baby)

garść natki pietruszki

1/3 łyżeczki papryki ostrej

1/4 łyżeczki pieprzu

1/3 łyżeczki lubczyku ogrodowego

olej do smażenia

 

 

Wszystkie produkty włóż do dużej miski, wymieszaj dokładnie.

Miskę z masą wstaw do lodówki na 15 minut .

Po tym czasie rozgrzej olej na patelni, wyjmij miskę z masą z lodówki .

Z masy formuj kotlety i smaż po kilka minut na każdej ze stron.

 

kotlety z amarantusa, komosy ryżowej i warzyw

kotlet bezglutenowy, bez glutenu, komosa ryżowa, amarantus, warzywa, obiad bezglutenowy Bezglutenowe, II Danie

Zostaw swój Komentarz