Gofry bez glutenu, bez cukru, bez mleka zwierzęcego

Gofry bez glutenu, bez cukru, bez mleka zwierzęcego

Kochani, Mąż podarował mi w ubiegłym tygodniu moją wymarzoną gofrownicę

(to prezent urodzinowy, które mam 10 lipca ;)

I cieszę się z niej jak małe dziecko.

Od tego czasu kilka razy robiłam gofry i te są najlepsze!

Mieszałam mąki, mieszałam aż wyszły mi takie!

 

Składniki:

(mój przepis)

 

80g mąki owsianej

45g mąki z amarantusa

25g mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

1/3 łyżeczki sody

1 łyżka ksylolitu w pudrze

3/4 mleka roślinnego (lepiej mniej niż więcej |u mnie mleko ryżowe)

50ml oliwy z oliwek

2 jaja

 

Białka oddziel od żółtek.

Białka ubij na sztywną pianę.

Do miski przesiej mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, dodaj żółtka,

oliwę oraz mleko i zmiksuj wszystko mikserem.

Szpatułką wmieszaj do masy ubite białka.

Nagrzej gofrownicę.

W zależności od tego ile Twoja gofrownica ma W, tyle będą się one piekły.

Moja gofrownica to 850W i zajmuje to około 10 minut.

 

gofry bez glutenu, bez cukru i bez bleka zwierzęcego

 

Gogry bez glutenu, bez cukru i bez mleka zwierzecego

 

gofry bez glutenu

bezglutenowe, bez cukru, bez glutenu, bez mleczne, bez mleka, zdrowe, fit gofry, śniadanie, słodkości, Bezglutenowe, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz